dimarts, de juliol 29, 2008

Cap al Japó!

Per fi s'acosta el gran dia! Un dels viatges més esperats des de feina moooolt de temps (per no dir anys?): ens espera el país del Sol Naixent, el Japó!

La meva primera visita a Asia (i espero que no l'última, que ja tinc ganes de Nepal i Tíbet especialment, però també de Corea i Xina), sota la "guia" del Sion, a quin sens dubte li deurem més que un bon regal per acompanyar-nos i guiar-nos per les "seves" terres! És un luxe del que no ens podem pas queixar que algú originari del país et guiï, organitzi, i prepari un viatge així!

Serà un viatge diferent: un país de contrastos, absolutament diferent al nostre; un grup força nombrós de gent, i força "diferents" tots plegats :-)
Però disfrutarem com mai!!

Divendres 1 d'agost, a les 9:45 enfilarem cap a Helsinki, i d'allà, a les 17:15 cap a Nagoya on arribarem a les 9 del matí de l'endemà (hora del Japó, 8 hores més que aquí)... i a partir d'aquell moment, simplement a disfrutar!!

Ja que amb Islàndia no va poder ser, a veure si aquest vegada sí que tinc connexió a internet més sovint (i ganes!), i vaig actualitzant el blog, explicant com va i penjant alguna foto...

Sayonara!!
左様なら!!

dilluns, de juliol 28, 2008

FEEC - 100 Cims - XXXV - Pica d'Estats (3.143 m)

Hi ha una millor manera d'arribar als 50 cims que pujar al sostre de Catalunya?? :-)

El divendres i el dissabte, amb el Pau i el Marc, ens vam arribar a la Vallferrera, per pujar a la Pica d'Estats per una interessant ruta, molt més tranquila que no la ruta dels Estanys del Sotllo i Estats...

Divendres vam arribar al Pont de la Molinassa (1.800 m), on vam dormir al costat del cotxe, i ja s'intuïa que hi hauria bastanta gent per allà dalt. La pista (11 km.) des d'Àreu fins a la cadena que talla el pas, es pot fer amb qualsevol cotxe, això si, a poc a poc i vigilant (nosaltres anàvem amb un Seat Ibiza i vam pujar força bé).

L'endemà, a les 5 del matí de peu i cap amunt que ens esperava un dia força llarg. Uns 15 minuts fins al refugi, i uns 15 més fins al cartell que indica cap als estanys d'Estanys, o bé cap a l'estany d'Areste, que és cap on ens vam dirigir. A partir d'aquí, el camí es va desdibuixant (es nota que no passa tanta gent), però es puja força bé fins arribar als 2440 m., al final de l'estany (1h 30 aprox). D'allà es ressegueix la vall, fins passat un segon estany i s'enfila cap al coll que queda a l'esquerra. En aquest punt hi ha dues opcions, i nosaltres vam agafar la que pujar directa cap a la carena.

Em vaig arribar fins al Pic de Canalbona (2.966 m), i cap a buscar la via del Gabarró. En poca estona s'arriba al coll de Riufred (on s'arriba també des dels estanys d'Estats), i ja directe cap al Pic Rodó de Canalbona (3.005 m.), sense cap complicació. La carena segueix cap al Pic de Gabarró (3.114 m), i llavors s'arriba als dos passos més delicats ja arribant a la Pica: la primera xemeneia (uns 2 o 3 m, IIº) es millor passar-los pel costat del Pallars, i la segona xemeneia pel costat francès. I des d'allà, sense problemes fins la Pica d'Estats (3.143 m).

Ens vam arribar al Pic de Verdaguer (3.125 m), i per baixar, jo vaig tirar directe per la cresta fins al coll del Sotllo, i els altres van donar la volta pel costat francès. La cresta està completament neta de neu, però per França encara en queda força. Recomanable portar grampons/piolet. La resta de la baixada, passant per un parell de comes de neu, sense més història, excepte que es fa moooolt llarga després de tantes hores!

Una ruta molt recomanable, sense trobar-nos ningú fins dalt la Pica (en canvi la ruta "normal" està molt concorreguda!):
> 4 "3000's" + 1 "2900" al sac!
> el 50è cim dels 100!
> 9h 40' d'activitat (que no és poc)... una mica de mal als genolls de regal ... :-)
> uns 1500 metres de desnivell positiu acumulats!
> queda pendent enllaçar-ho amb el Montcalm i el Sotllo per completar els 6 3000's de la zona!!

Una bona excursió!!

dilluns, de juliol 21, 2008

Bruce Springsteen, Magic Tour

19 de Juliol de 2008: Bruce Springsteen en directe al Camp Nou
71.902 persones a l'estadi (dues nits seguides), ... i jo entre ells! (a veure el The Boss per 4arta vegada!)

Com sempre, un concert apoteòsic, sense cap mena de dubte és un dels "grans" que queden recorrent els escenaris, i amb el "feeling" que té amb Barcelona encara ho fa més especial!!

Millor mostrar-ho amb un imatge, un vídeo i el set-list (com sempre :-) ):




Set list:
No Surrender
Radio Nowhere
Out In The Street
The Promised Land
Hungry Heart
Summertime Blues
Brilliant Disguise
The River
Atlantic City
Candy's Room
Janey Don't You Lose Heart
Waitin' On A Sunny Day
Backstreets
Because The Night
Livin' In The Future
Mary's Place
Tunnel Of Love
The Rising
Last To Die
Long Walk Home
Badlands
----------
Jungleland
Born To Run
Bobby Jean
Glory Days
Dancing In The Dark
American Land
Twist And Shout

dijous, de juliol 03, 2008

Celebració! 100 escrits, vacances, i cap a Islàndia!

Aquest podria ser un d'aquells missatge de "celebració" :-D

1. qui hagués pensat que quan vaig iniciar aquest blog, acabaria tenint més de 100 escrits!! En general són articles/escrits sense "importància", simplement és un "auto-bloc", però que carai! m'ho he passat força bé fent-lo i fa gràcia recordar algunes de les coses o fer-li una ullada a les fotos (em sembla que n'hauria de posar més...)

2. demà... vacances! un parell de setmanes sense haver de treballar és sempre una bona notícia!

3. i aquestes vacances... doncs a Islàndia!! Un dels grans viatges que tenia en ment des de fa temps. Seran 15 dies de gaudir d'una naturalesa espectacular, d'un viatge diferent dels fets fins ara (segurament s'assembla més a les rutes que havia fet pels Alps o els Pirineus que no pas a un altre viatge).

15 dies en els que espero veure paissatges increïbles, les cascades més bèsties, el glaciar més gran d'Europa, ocells a dojo (especialment frarets), etc, etc, etc [podeu veure aquí algunes fotos molt bones!]
Farem la volta a l'illa en 4x4 (uns 1.400 km), visitant un munt de llocs però a la vegada gaudint de fer alguna caminada tranquilament, dels relaxants banys d'aigua calenta, i des seure fora l'alberg de torn a disfrutar del sol de mitjanit... realment una experiència!

És d'aquells viatges que ja sé que just tornaré i em vindràn ganes de tornar-hi: a passar dies amb la motxil·la a l'esquena, a fer més excursions,... :-)

Si algun d'aquests dies tenim connexió a internet, i ganes :-)... miraré de penjar alguna foto! I si tot va bé, aniré recopilant informació del viatge per a fer-ne o bé uns quants articles, o bé un "mini-blog" amb tota la informació, per si algú està interessat en seguir els nostres passos i els pot servir d'ajuda!. Nosaltres hem aprofitat (i molt) i blog molt "currat" (aquí)... i m'agradria poder fer una cosa semblant.


En resum... avui és un bon dia