diumenge, d’octubre 01, 2006

FEEC - 100 cims - XI

Dos cims més del Maresme! el passat divendres 29 de setembre, amb l'empresa, vam fer una sortida tot junts a fer tot d'activitats durant el dia (típics jocs per a fomentar l'esprit d'equip, cooperació, etc...) i després un dinaret, cap a la zona del Montnegre.

Aprofitant la benentesa, tot sortint del dinar i ja que havia de passar a buscar al meu germà a les vuit del vespre a Sant Cugat, vaig anar-m'en a fer una parell de cims més de la llista centenària proposada per la Feec.

Primer de tot, vaig acostar-me fins a Mataró, per anar a fer el cim del Turó d'Onofre Arnau (131 m.). Aquest és un cim molt curt, que té més dificultat de trobar-lo que no de pujar-lo. Per arribar-hi, vaig anar cap a la sortida nord de Mataró, i vaig anar fins a una urbanització anomenada Can Quirze.Des d'allà, després d'intentar trobar el bon camí, vaig acabar optant per deixar el cotxe en el punt més pròxim i enfilar-me per un camí fins al cim, on també hi ha l'anomenat Castell de Mata. Realment, potser és el cim menys interessant dels que he fet fins ara.

Des d'allà, vaig tornar a agafar el cotxe direcció al poble de Cabrera de Mar. Un cop s'entra al poble, ja es troben indicadors en direcció al següent punt on em dirigia, el Castell de Burriac (388 m.). Si es van seguint els indicadors, s'entra en un camí ja de terra, es deixa endarrera una urbanització, i s'arriba a un punt on s'indica que ja no poden passar els "no autoritzats".

Vaig deixar el cotxe en el que semblava una mica de pàrquing, i des d'allà la vora, amb vistes ja al castell, en surt un corriol marcat amb franges de pintura vermell. És un caminet interessant, per dins d'un bon bosc, i amb una pujada molt forta. No es tarda massa en arribar a dalt (un 20 minuts a tot estirar), però vaig arribar esbufegant del fort pendent fins al cim.

Aquest si que és un cim recomanable!! és troba dins el parc natural de la Serralada Litoral, i s'entén el perquè: fantàstics boscos de pi, i unes molt bones vistes cap a tot el Maresme.