dilluns, de juliol 02, 2007

Solsona >> Coll de Port

En aquesta vida de tant en tant s’han de fer algunes activitats un xic més “bèsties” per a provar-te i superar-te físicament, i el diumenge va ser una d’aquestes.

Arran de les converses al fòrum de la web del Centre Excusionista del Solsonès, on els germans Albets proposaven realitzar la travessa de tota la comarca, nosaltres ens vam engrescar a realitzar el tram de Solsona fins a Coll de Port.

Així, a les 5 del matí, quan encara la gent sortida del Sputnik i de la Xelsa, nosaltres començavem caminar: ens esperaven entre 8 i 10 hores d’activitat, uns 36 quilòmetres, i força desnivell fins al dinar al nord de la comarca.
Mentrestant, dos dels germans Albets i dos companys més, ja feia dues hores que havien començat la travessa a Pinós!

Les primeres hores van anar passant molt ràpid, i ascendiem a una molt bona velocitat, i no va ser fins a Font Funerals, on per fi ens van atrapar els dos primers dels que havien començat a Pinós!

Vam anar seguint, fent la cansada però interessant baixada fins a Sant Llorenç, on vam arribar passades les 5 hores de caminada (i ens quedava un terç de la jornada). Després d’un avituallament a la font de la Puda, ja vam encarar l’últim tram de la ruta, i el més dur de tots: la pujada fins a Coll de Port.

Degut als quilòmetres acumulats ja a les cames, el ritme es va reduïr, però finalment, al cap de 8 hores i 56 minuts de sortir de Solsona, arribavem a la frontera amb l’Alt Urgell!!

L’experiència va valdre molt la pena, i el posterior dinar al restaurant de Coll de Port, increïble!!