dijous, de setembre 06, 2007

De retorn del Marroc i el Toubkal! (2)

Dimecres, 29 d'Agost del 2007:
Intensiva visita a la ciutat de Marrakech, sota un sol de justícia, i una temperatura superior als 40º!!

És fantàstic perdres pels carrerons de la Medina (i realment et perds, pq. al cap de 10 minuts no tens nassos a trobar la sortida), xafardejant per tot arreu, esquivant a tothom qui vol que entris, que compris, que vagis o deixis d'anar, ... Carrerons estrets, gent i més gent, i el caos circulatori present a tota la ciutat però, en aquest cas, accentuat pels carrerons estrets que hi ha: a vegades semblava impossible que arribessin a passar la moto, la bici, el del carro, el turista despistat, les tres presones que venen coses, la gallina, el gos i la resta de persones, animals i coses que hi havia pel mig del carrer!!!

Durant tot el matí vam estar caminant pels carreros, entrant a comprar, visitant (amb una "mini estafa" de rigor a veure com tracten les pells), ... fins que la calor va poder amb nosaltres i vam fer una immersió directa a occident, entrant a un McDonald's amb un aire condicionat de nassos i on va caure un geladet de postres que va fer meravelles en nosaltres!

Després, descans a l'hotel, piscineta, uns tès a la menta, i al vespre, de nou a passejar a la plaça de Djeema el Fna, a sopar a les paradetes (cargols inclosos : P ), i compres i més compres (amb els regatejos de rigor).

Dijous, 30 d'Agost del 2007:
Després de fer les bosses, i arribar-nos fins a l'estació de tren, va tocar fer les 3 hores i "picu" de viatge fins a Casablanca. Vam marxar bastant d'hora de Marrakech pq així vam poder arribar a l'hotel de Casablanca, deixar-ho tot i anar amb "taxi-sucida" fins a visitar la mesquita de Casablanca, la tercera més gran del món, i de les poques (no sé si la única) que poden visitar els no musulmans.

És impressionant! 200 metres d'alt del minaret, i per dins, luxe i luxe i més gran que un camp de futbol: hi caben 25.000 persones a dins, i amb les explandes del costat, unes 87.000!!!

Va tocar montar un xic el numeret a fora, pq. les dues mosses del grup no podiem entrar sense tapar-se els genolls i les espatlles, i va tocar fer "cabanyeta" pq s'intercanviessin els pantalons amb l'Oriol i el Joan, i així ja els hi arribaven més avall i junt amb uns mocadors vam poder entrar!!

Tot sortint, fantàstic dinar de pasta, amanides, creps... migdiada a l'hotel i visita durant l'última hora de la tarda i el vespre a la medina de la ciutat, atapeïda igual que l'altra, però molt més tranquila ja que la gent no incordia tant!!
És curiós veure les parades de menjar al mig del carrer, netejant un peix en un lloc, remenant tomàquets en el següent i matant el pollastre que et vols endur a l'altre!

Divendres, 31 d'Agost del 2007:
L'últim dia no hi havia temps per res més que tornar a empaquetar les motxil·les, agafar l'últim taxi "kamikaze" fins a l'aeroport, i aguantar les cues i el petit retard per agafar l'avió.
Arribar a Barna, recollida de maletes, cotxe i a fer el tradicional beuret de retorn de ruta al passeig!