dilluns, d’octubre 22, 2007

FEEC - 100 Cims - XXI - Montcau (1.057 m) i St. Llorenç del Munt (1.103 m)

Un parell de cims més al sarró, aprofitant la sortida del Centre Excursionista del Solsonès al parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac.

Vàrem sortir a mig matí de Solsona, fins al Coll d'Estenalles, punt de sortida de l'excursió. Des d'allà, per una pujada directa i constant, ens arribavem en 30 minutets al cim del Montcau (1.057 metres), fantàstica mola de pedra amb vistes boníssimes que nosaltres no vam disfrutar a causa de la boirina que hi havia. Just després de les fotos, baixada ràpida fins al Coll d'Eres i un dinar ràpid enmig del bosc, a la confluència amb el GR-5.

Com a postres ens vam desviar una mica, arribant-nos a les coves Simanyes, avencs de més de 300 metres de longitud, als que nosaltres només vam treure-hi el cap. Des d'allà, tornada al coll i a seguir caminant direcció a la Mola.

Uns 40' després, ens tornavem a desviar per fer la volta cap als Òbits, coves habitades des de temps remots, amb unes vistes impactants de la vall cap al Vallès. Des d'allà també ja es veia ben aprop el punt on sopariem, la Mola. 10 minuts després, última parada interessant, a la cova del Drac on la llegenda situa el famós drac que va matar St. Jordi. I d'allà ràpida i pendent pujada fins al santuari de la Mola de Sant Llorenç del Munt (1.103 metres).

Al Santuari fóu on sopàrem, disfrutant de molt bones vistes cap al Vallès (de Rubí a Granollers pràcticament), i vam acabar el dia, caminant una horeta a la llum dels frontals per baixar a buscar l'autocar que ens portaria altra vegada a Solsona.

Resumint... un dissabte diferent, una zona nova descoberta (el parc és enorme!), i ja només falten 72 cims!!!