dilluns, de febrer 18, 2008

Pedró de les 4 Batlles

Com cada any, i ja en fa uns quants, com a mínim una vegada toca pujar fins dalt del sostre del Solsonès, al Pedró de les 4 Batlles (2.383 metres).

Diumenge, a les 8:45 sortia de Coll de Jou (1.480 m.) i anava pujant, primer sota uns núvols força amenaçadors, pel camí que mena fins al Prat de Bassies. Cap als 2.000 metres més o menys, el dia va començar a millorar i el mar de boira ja quedava sota els peus i la vista era fantàstica!!
Un cop arribat al Prat, i seguint un cartell indicador que hi ha després del "xalet", comencen les rampes fortes que en poca estona ja et porten a la carena, des d'on en 10 minuts (o més si et dediques a tirar fotos als Isards :P ) et plantes al cim (menys de 3 hores des de Coll de Jou).

Però poc abans d'arribar, les nuvolades van tornar a pujar ràpidament i de cop no es veia absolutament res més enllà dels 5 metres al voltant... justament quan volia tirar fotos des del cim :(

10 minuts a dalt per menjar i beure alguna cosa, i cap avall falta gent! Vaig encarar la canal que et porta directament al pàrquing de "plaça Catalunya" a l'Estivella, i d'allà xino-xano pel camí fins al Sucre, tot veient que les pistes del Port estaven força bé!

En resum, retorn a la muntanya després de masses dies sense fer-ho (i amb un Carnaval pel mig, que sempre passa factura), misèria de neu dalt al Pedró, però 5 horetes de passejada per dalt fent aprox. 1000 m. de desnivell... una bona manera de començar a agafar una mica de forma!

La setmana que ve... més i millor!!