dimarts, d’abril 17, 2007

Washington

Capital dels Estats Units, i a la vegada capital de la paranoia i la seguretat extremes!

Washington és una ciutat monumental, anomenada així en memòria del primer President dels Estats Units, George Washington, i on es troben la Casa Blanca, Capitoli i el Pentàgon, segurament les seus més importats del poder americà. I la nostra visita es va concentrar en visitar els llocs "típics", ja que el temps que teniem no donava per a més.

L'arribada a la ciutat també va ser en tren, i ja la pròpia estació "Union Station" és un monument per a veure! Que n'aprengui l'Estació de Sants de Barcelona: grandiosa, plena a petar de banderes i una zona de restaurants i oci molt activa. Ens vam dirigir cap a l'hotel a peu, arrosegant les maletes per la pujada al turonet del Capitoli, i ja la primera vista de la seu del poder legislatiu americà és impactant: gran, monumental i molt ben cuidat!
I ja es pot intuïr que la meitat de la gent deu treballar en temes de seguretat :P

Després de deixar les maletes a l'hotel, ja vam tornar a agafar el ritme de motxil·la a l'esquena i a caminar, i vam veure tot el Capitoli per fora i vam recórrer tot el The Mall, l'enorme parc central de Washington que inclou partint des del Capitoli, tot de museus als laterals, el monument a George Washington a mig camí (amb la Casa Blanca més a la dreta), el memorial de WWII, i el monument a Lincoln al final.

Partint des del Lincoln Memorial, va resseguir la resta del parc, cap al Memorial a Jefferson, i l'agradable sorpesa es que els dies que erem a Wasghinton coincidien amb el "Cherry Blossom". El 1912, els japonesos van regalar a Estats Units uns 3.000 cirerers, i els van plantar per tota aquesta zona, i en aquesta època floreixen tots i és molt agradable passejar pels parcs que tenen amb tots els arbres ben florits!

El segon dia, la visita va tirar cap a la Casa Blanca (on no varem entrar, ja que per a fer-ho s'ha de demanar a l'embaixada amb una antel·lació d'entre 6 setmanes i un mes, t'investiguen i llavors et diuen si t'accepten o no). El dia també va incloure una visita al cementiri d'Arlington (acollonant els prats inacabables de tombes), entre elles la del JFK, i el Memorial al Soldat Desconegut, amb canvi de guardia inclòs. I per acabar, vam fer una passejada pels carrers del centre de la capital, i al museu de l'Holocaust.

I ja de cara a l'últim dia complet, vam visitar el Museu de l'Espai i l'Aviació (em va encantar :O ), vam pujar al monument de Washington (després de fer cua al matí per aconseguir una de les poques entrades que permeten al dia), Chinatown, l'estadi dels Washington Wizards, ...

Francament, va ser la menys interessant de les 3 ciutats que vam visitar durant el viatge, i al final vam acabar farts de paranoia i la seguretat que tenen: ens han passat pel detector infinites vegades, a nosaltres i les motxil·les, inclòs per entrar a l'Oficina de Turisme (no veig a la Maite de la de Solsona fent-ho :P); ens han impedit el pas en un munt de llocs (al Capitoli no ens ho van dir pas gaire amablement); a la Montse li han arribar a fer tirar el xicle per poder accedir a un monument; i fins i tot, m'he trobat un avís a la maleta gran a la tornada, dient que havien obert la meva maleta per una inspecció "rutinaria" (jeje, no els hi devia agrada gaire trobar-se els mitjons bruts).

En resum, és una ciutat per visitar, té llocs impactants i no hi ha massa turisme extranger (molt d'americà, això si), però segurament altres zones serien més interessants per a dedicar uns dies.

1 comentari:

Josep Maria Augé ha dit...

Ostres Jordi, espero amb delit un post sobre l'aterratge forçós que vau patir; o com mentres un patia les incomoditats de la classe turista, l'altre gaudia de tots els luxes de 1a... explica home, explica!