dilluns, de juny 09, 2008

FEEC - 100 Cims - XXXI - Taga (2.038 m)

Aprofitant que el dissabte al matí havia de fer "bon temps", o si més no, no havia de ploure, vam arribar-nos fins al Ripollès per a pujar a un dels cims clàssics de la zona: el Taga (2.038 metres).

Vam seguir la ruta des de l'Església de Sant Martí d'Ogassa (interessant església, del s.X), enfilant per unes costes força dretes, cap a la Portella d'Ogassa (1.898 m). El camí va fent unes bones llaçades, resseguint les marques (cercles blancs amb un punt verd al mig), i sense massa aportunitats de desviar-se.

Cal destacar la quantitat d'aigua que hi havia: les pluges de tots aquests dies han fet que tots els rius, rierols, fonts, dolls, ... estiguin plens d'aigua! Realment una imatge fantàstica!!

Un cop ja a la portella, mirant cap a l'oest ja es veu el cim, força proper, amb la característica creu blanca al cim. El camí segueix per uns prats immensos, absolutament verds i plens de flors: la primavera amb tota la seva força!

Per acabar d'arribar al cim, cal pujar una última costa, i s'arriba a la creu (i al vèrtex geodèsic) que marca el punt més alt de la serra, i des d'on les vistes arriben des de la part més oriental del Pirineu (Canigó, Puigmal, Infern, etc) fins al Pedraforca, Serra del Verd, Cadí, i un llarg etcètera.
Llàstima de les grans nuvolades i bancs de boira que pujaven, que impedien la vista cap al sud :-(

Després del merescut descans al cim, i les corresponents fotos i ganyips, cap avall, direcció a Coll de Jou, vora el refugi forestal de Sant Jordi, entre les serres de Conivella (amb el Taga com a punt més alt) i la de Sant Amand (amb el cim homòleg com a fita).
I un cop allà, només cal buscar el camí que baixa per la part esquerra direcció a Sant Martí, per prats mig inundats!

Amb aquest cim, el 46è dels 100, faig una creu a un dels cim que feia temps que tenia a la "llista"!
Queda per un altre dia el cim de Sant Amand , i fer una visita (tal i com ens va recomanar un avi que ens vam trobar al Taga) a la fageda que hi ha la falda de la muntanya! Un altre dia...