dilluns, de juny 30, 2008

FEEC - 100 Cims - XXXIV - Creu de Gurb (842 m)

La meitat menys 1 dels 100!! El 49è cim de la llista va ser la Creu de Gurb (842 metres), un petit cim sobre el poble del mateix nom, amb una gran vista sobre tota la plana de Vic.

El dissabte, aprofitant que amb la Montse vàrem anar a pujar amb globus a Vic, després ens vam enfilar fins dalt d'uns dels cims que tenia ullats des de feia temps, pq. moltes vegades havia passat a prop a l'anar o tornar d'altres cims d'Osona, el Ripollès, etc però on fins ara no m'havia pogut escapar.

Ens vam arribar fins a l'església de Sant Martí de Gurb, on ja es troben les marques i cartells del PR que seguirem fins dalt. Des de l'església es baixa una mica, i cal anar en compte a trobar el corriol que surt vora el camí (no anar cap a la casa de pagès... tal i com vam fer nosaltres...). El corriol va pujant mica en mica, fins arribar en uns 15 minuts a l'església de Sant Roc.

Anar seguint el PR, en 5 minuts més és deixa un moment el bosc per passar per una zona terrossa, i llavors ja començar la forta pujada que en uns 30 minuts en deixarà dalt d'un coll (on trobem un altre cartell indicador), i en 5 minuts (molt dret!) ens portarà al cim, coronat amb una creu, i amb una taula-rosa dels vents.

La vista és francament molt bona (tot i la calitxa que hi havia), amb vistes al Pirineu Oriental (el Puigmal encara es veia amb neu), el Montseny, Collsacabra, tota la plana de Vic, etc

La baixada és molt ràpida, resseguint el mateix camí, i en uns 20 o 25 minuts ja tornem a ser baix.

Cim recomable, així com també evitar les hores de calor i portar aigua! (increïble el fart de suar que em vaig fer...)

vista de la zona "terrosa" que es travessa...