dimarts, de març 25, 2008

FEEC - 100 Cims - XXVI - Montmagastre i Puig de Grialó

Dos més en una sola sortida! i en són... 35...

Dissabte, aprofitant que haviem anulat la sortida al Montseny per previsió de neu, amb la Montse vam anar a treure el cap fins a la zona d'Artesa de Segre amb el punt de mira posat a dos dels "100 cims" que hi ha per allà.

Primer ens vam dirigir cap al Montmagastre (762 metres), un turó que des de lluny sembla molt i molt vertical, situat a sobre del poble que porta el mateix nom (bé, poble poble tampoc... algunes casetes...).
Al costat mateix de la carretera ja hi ha un indicador, i el camí fins al cim és força evident (i si més no, es veu clarament on s'ha d'arribar).
Anar resseguint alguns corriols, en alguns moments força costeruts, ens vam enfilar fins al que són les restes d'unes cases, unes poques restes d'un castell i el que aviat, si no és fa res al respecte, les restes d'una eslgésia (més info).

Un cop a les restes de l'església només cal acabar de pujar l'última costa fins al vèrtex geodèsic que marca el punt més alt. Vistes immenses, des de l'oest del cadí i la serra del port fins a les escarpades parets de Vilanova de Meià, i cap al sud, totes les planes que ja es dirigeixen cap a Lleida. I com a regal, vam tenir l'ocasió de veure com s'anava formant la tormenta que descarregaria!!

Després, desgrimpada ràpida fins al cotxe, i cap al segon cim de la jornada, el Puig de Grialó (667 metres).
Per arribar-hi cal dirigir-se al poble del Collderat (i no fer el carallot com nosaltres intentant resseguir uns camins...), i anar a deixar el cotxe dalt d'una bassa (atravessar el poble i seguir el camí més evident).

Des d'allà, intentant trobar el camí més evident cal enfilar-se fins a les restes d'una altra construcció, passar per sota d'una torre d'alta tensió, i resseguir el corriol fins al vèrtex.

Si primer es puja al Montmagastre, aquest segon puig no aporta massa novetat, i vam baixar força ràpid pq. la tormenta que començavem a veure com es formava, a aquestes alçades ja s'estava apropant i el vent bufava amb força!!

En resum, primer cim molt recomanable i el segon... doncs no pas massa... però ja en són dos més al sac!
A veure si puc passar dels 50 aquest any!