dimarts, d’agost 05, 2008

Japó - 04/08

De bon matí, el dia 5 ens vam dirigir cap a la ciutat de Nara, capital de la "prefactura" (zona) de
Nara, a la regió de Kansai. És una ciutat que podriem anomenar "tradicional", i va ser una de les capitals del país durant l'edat medieval. (podeu veure'n la situació al Google Maps - aquí)

Justa arribar allà, i després de passar per l'oficina de turisme (i segurament endur-nos el 50% dels mapes en castellà que tenien...), ja ens vam dirigir cap a la zona dels temples i els jardins... i el primer que sorprèn! Els cèrvols!!

N'està farcit! diuen que hi ha uns 1.500 cèrvols sika rondant per allà: ben tranquils, sense assustar-se de la gent (de fet, es poden tocar tranquilament), i te'ls vas trobant per tot arreu :-)

Ens vam dirigir cap al Temple Todaiji que és un temple budista. És IMPRESSIONANT!!! Està considerat com l'edifici de fusta més gran del món, i dins s'hi troba una estàtua de bronze ENORME del Buda "Varioncana", d'uns 15 metres d'alt! (només l'ull sol, ja fa 1 metre). Dins el temple, en una de les columnes, s'hi troba un "forat", que diuen que és de la mida del nariu del buda, i hom hi pot provar de passar per dins: diuen que porta bona sort! Tota la canalla i passa... i com no, alguns dels nostres ja van haver-ho de provar :-)

Tot passejant pels jardins que hi ha, i a base de refrescos per a fer més suportable la calor, ens vam arribar fins el Temple de Kasugataish, fundat l'any 768 dC, temple que és el santuari d'una família. Aquest temple és famós pels munts de fanalets de bronze que hi ha a l'interior, així com el munt de pedra que hi ha al voltants. Aquests fanals s'encenen uns dies a l'agost, i la gent hi escriu els seus desitjos (si després es compleixen o no...). I una altra cosa força impressionant, és el mil·lerari cedre que es troba a l'interior del temple, que ni diversos de nosaltres podriem abraçar-lo!

De cara a dinar, encara a la zona dels temples, vam menjar en un lloc de "menjar ràpid": unes tallarines boníssimes, que calia introduïr dins un bol amb soja, i "xurrupar-les" tal i com surt als dibuixos animats!

Tornant ja cap a Kioto, amb el fantàstic sistema de transport públic que tenen els japos, vam acabar anar a fer una visita a l'estació central de tren (on havíem arribat), i al centre comercial que hi ha. Val la pena arribar-s'hi per diferents motius:
  1. l'edifici, modern, de vidre, etc, val la pena de veure
  2. es pot pujar als pisos superiors, i les vistes sobre la ciutat valen la pena
  3. i es poden fer tot tipus de conyes i vídeos a les escales fins que arriben els guardies de seguretat ;-)
Per sopar, només val fer falta creuar el carrer fins a la torre de comunicacions de Kyoto, edifici imponent, que en un dels pisos a l'aire lliure té un restaurant de buffet lliure collonut! Et donaven un tiquet doble, del qual n'entregaves una part pq et donessin el plat, i podies anar canviant-lo a mesura que el buidaves, i l'altra part del tiquet pel vas, que també podies anar "buidant". A destacar el tempura que preparaven allà mateix! molt bo!