divendres, d’agost 08, 2008

Japó - 07/08

Després d'una fantàstica dormida a l'alberg tradicional (francament, això de dormir a terra amb els "nòrdics" que et deixen és collonut!, llàstima que es passa una mica de calor...), va tocar un esmorzar tradicional japonès: arròs, tofu, peixet, salses vàries, etc, etc... molt bo, però acostumats com estem a un parell de torrades amb embotits, llet, sucs, etc... doncs costa una mica :-)

Ja amb les maletes fetes, i un cop parlat amb els de l'hotel que ens les baixaran fins al tren, tornem a agafar el cremallera fins el seu punt més alt, i allà, ja agafem el telecabina que ens portarà per através del Parc Nacional Fuji Izu Hakone. El parc en si és força xulo: boscos extensos, vistes al Fuji (encara que nosaltres només el varem veure envoltat de núvols), fumaroles i zones sulfuroses, el llac Ashino-ko...

Un cop arribats al llac, i encara que sembli mentida, canvi de transport i "vaixell pirata"!! Travessa de tot el llac fins a l'altra riba en aquest vaixell (diuen que només hi disfruten els xics... però és fals :-)). I allà, visita del que abans havia sigut una de les fronteres, molt ben reconstruït, i amb el punt on hi ha la torre de vigilància que té molt bones vistes sobre tota la zona.

Per completar el tour de transports públics, vam agafar un autobús primer fins a tronar a l'estació de tren, i llavors, després de comprar unes "carmanyoles" que ens menjariem al vagó, agafar el tren que ja ens portaria per quedar-nos-hi uns dies, a la capital de l'imperi, Tòkio!!

De tot el que pugui arribar a dir sobre Tòquio... doncs quedarà curt!
És una de les urbs més importants del planeta, amb un centre amb 8.340.000 habitants però amb una àrea metropolitana de més de 30 milions!! Es subdivideix en 23 barris, 26 ciutats, 1 districte, 3 pobles, 1 vila i 4 subprefectures subdividides en 2 pobles i 7 viles! Quasibé res!!

La xarxa de transport públic és acollonant (la segona més complexa després de París?): més de 70 línies, més de 1000 estacions, més de 20 milions de passatgers diaris!! Pse, com Barcelona més o menys quan tingui la línia 9 acabada jeje :-)

Nosaltres vam arribar a la famosa estació de Shinjuku (que a la vegada dóna nom a un barri), i amb la nostra primera incursió al metro, ens vam desplaçar fins a la zona de l'hotel: Ikebukuro. Després d'instal·lar-nos a l'hotel Sunshine, que seria el camp base per la nostra visita a la capital, ens en vam anar a veure el primer dels barris de la ciutat: Kabukicho, un barri de Shinjuku.

És l'anomenat "barri roig" de la ciutat: milers de localos d'entreteniment, bars, hostals, motels, resturants, clubs, etc... i això sí, entre sala i sala "d'esbarjo", edificis del govern (potser per això el país és una potència mundial...). Carrers amb milers de persones, llums de neó a patades, cartells, moviment... és increïble veure-ho i sobretot el primer dia quan encara no t'has "acostumat" a Tòquio!!

Vam sopar en un restaurant del barri, en una altra molt bona elecció del Sion (com totes), i després tot donant una segona volta pel barri, cap a l'hotel!!