dilluns, d’agost 04, 2008

Japó - 03/08

A Kioto... doncs toca dia de temples! :-)

Despres d'un esmorzaret al nostre lloc de "culte", ja vam comencar a utilitzar la fantastica xarxa (i una mica liada jeje) de busos de la ciutat i ens vam arribar primer fins al temple de "plata", el temple de Guinkakuji.

temple de plata

Aquest es troba a la zona de Higashiyama, i fou construit al segle XV amb la idea d'emular el temple d'or que visitariem despres. El recinte en si es fantastic, amb un jardi zen, i uns jardins escrupulosament cuidats (nomes cal dir que l'herba "dolenta" la treuen amb unes pinces :-P ).
Els diferents edificis del complex eren impressionants, pero malauradament i com en tot viatge sempre toca trobar-se un edifici en obres, i amb aquest ja vam complir amb la tradicio!!

Un dels mes especials va ser el temple de Ryuanji, que te un jardi de tipus Karesansui o mes conegut com a zen. La peculiaritat d'aquest es que conte 15 pedres que nomes es poden veure a la vegada des d'un sol punt...

jardí zen

Tambe vam visitar el "d'or" (temple de Kinkakuji) que es troba a la zona nord, muntanyosa, de Kitayama. Construit a finals del s.XIV per un important shogun, el seu nom "formal" es eRokuonki pero tothom el coneix pel temple del pavello daurat, recobert per una capa d'or. Recomanables el llac i el jardi que els envolten!!

temple d'or

Vam dinar fora d'aquest temple el tipic menu d'arros, fideus freds (amb glaco incorporat) i pollastre, i despres ja ens vam dirigir cap a Kiyomizu-dera, zona de temples en especial un ple de cascades i aigua, i amb una balconada amb vistes sobre la ciutat Impressionant!!!
La sort va ser que en aquesta zona vam coincidir amb la "festa del barri o l'escola" i vam poder gaudir de l'ambient mes de barri, i de l'hospitalitat japonesa (ens convidaven, vam parlar amb ells, etc, etc!!)


un bon plat de fideus, amb glaçó incorporat

entrada del temple de Kiyomizu-dera

Festa del barri :-)