dilluns, d’agost 11, 2008

Japó - 10/08

Dia "toquionià" integrament!! :-)

Vam començar el dia apropant-nos al barri d'Asakusa, un dels districtes més colorits i interessants de la capital,una destinació turística de primer ordre (proporcial al munt de gent que hi havia!!).

A l'entrada és troba la porta de Kaminari-mon, d'on en penja una increïblement gran làmpara de papar. Aquesta porta dóna pas a un passeig, ple de botigues i botiguetes (ja ens hi vam firar, ja!), d'uns 250 metres que desemboca en una altra porta, la de Hozo-mon, que porta a un espai obert on hi ha la sala Kannon-do, amb un pagoda de 5 pisos a mà esquerra. Aquí tothom va aprofitar per comprar regals, ja que les botiges estan plenes de records, nines de papers, palets, roba, etc, etc, etc

La visita al temple també val la pena, i aquí com no, també va tocar purificar-se: neteja de la mà esquerra, de la mà dreta, beure un xic d'aigua, tirar la restant i netejar el "cullerot", i tirar-se el fum d'encens a sobre!! Apa, ben purificats, a fer una pregària i a visitar el temple.

A la tarda ja, ens vam acostar al barri de Ueno, on vam aprofitar per donar una volta (deixant el museu per l'últim dia la ciutat). Però aquí, ens va faltar la visita al renombrat Parc Nacional de Ueno. La pròxima vegada serà...

Ja al vespre, i de cara a anar a sopar, vam anar al barri de Yokocho (que traduït ve a ser el "el carreró de les botigues de dolços"). Avui en dia, és un barri ple a pentar de botigues de menjar i roba, restaurants i centres comercials barats. El sopar, en un buffet sorprenent, tant pel disseny del local tot en fusta, com per l'excel·lent menjar (ja els agradaria a molts buffets catalans tenir la qualitat que tenen allà...).