dijous, d’agost 14, 2008

Japó - 13/08

L'últim dia complet del nostre viatge el vam dedicar íntegrament a visitar la ciutat de Nagoya, d'on principalment cal destacar-ne un complex: el Castell de Nagoya.

Aquest castell fou construït originàriament al voltant de l'any 1525, i assolí molta importància durant l'època Edo. Malauradament el castell es va cremar completament durant els bombardejos aeris de la IIa guerra mundial. El 1959 es completà la reconstrucció total del castell.

És un edifici imponent, que es pot visitar fins dalt de tot, amb tot d'exposicions, maquetes, objectes, etc en cada planta, i unes vistes des de dalt de tot molt bones sobre tota la ciutat. A destacar-ne els dos peixos daurats amb cap de tigre que hi ha dalt de la cúpula del castell, anomenats Kinshachi (talismà per a prevenir incendis... no els va acabar de funcionar anteriorment...).

Després de la visita al castell i als seus jardins, vam dirigir-nos cap al mercat que hi més al centre, per donar una volta, i ja després de dinar, un campi-qui-pugui per acabar de fer compres, etc

El sopar, l'últim sopar, evidentment va tenir el seu punt "emotiu", amb les nominacions corresponents, els regals de torn, i treient una mica l'esperit escolta que tots portem dins, vam fer una "revisió" per veure que ens havia agradat i que no del viatge! I guanyaven les coses positives per GOLEJADA MAJÚSCULA!! Realment per tots plegats ha estat un dels millors viatges que hem fet i que farem en tota la nostra vida!!

Després, ja cap a l'hotel, preparar maletes, pesar-les, redistribuir coses, etc, etc