dimecres, d’agost 06, 2008

Japó - 05/08

Com no! un nou dia a Kioto i per tant... seguim amb els temples! Francament, sort en vam tenir tots plegats que no bombardegessin aquesta ciutat durant la segona guerra mundial pq si s'haguessin perdut tots aquests monuments...

Bé, després dels nostres esmorzars típics, i per mitjà dels autobusos de la ciutat, vam anar cap al Temple de Sanjusangendou, famós mundialment per contenir 1.001 imatges de la deessa Kannon, deessa de la pietat i la misericòrdia. A la sala principal de l'edifici, que s'ha de visitar com molts altres descalç, es troben les 1.001 estatues, flanquejades també per altres déus/deesses.
Concretament, hi ha una estatua de la deessa més gran al centre, i està flanquejada per 500 estatues de mida humana per cada costat

L'edifici en si mateix ja és una maravella ja que és l'estructura de fusta més llarga del Japó, i com explicaven a dins el temple, antigament es feien competicions de tir amb arc: tiraven d'un costat a l'altre de l'edifici durant moltes hores per veure qui tirava més bé i durant més estona a aquesta distància. Llàstima (o no) que no es pogués tirar fotos dins!

També vam fer una volta per fora els jardins, que com tots els que vam visitar, estaven increïblement ben cuidats!!

La següent parada estava pensada per ser al Castell de Nijou, inclòs també com tantes altres estructures de la ciutat a la llista de Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO però... malauradament estava tancat :-( Una llàstima! però, ja el veurem la propera vegada que hi tornem!! :-P

A la tarda tocava visita al mercat de Nishili Ichiba, anomenat el "Magatzem de la cuina de Kioto". Si els japonesos que venen a Barcelona visiten la Boqueria, doncs nosaltres bé haviem de visitar-ne un de seu jeje.

El mercat en si està situat en un llarg carrer, on tot, absolutament tot està ple de paradetes. Impressiona sobretot per la gran quantitat de productes que evidentment no es troben en els mercats europeus: molt de peix, verdures diferents, tofu, yuba, fu, l'arrel d'on en surt del wasabi, etc, etc, etc. Vas ser una tarda ben distreta, amb un bon berenar/descans inclòs!

I també vam fer una volta pels carrers adjacents al mercat, i aquí ja va començar la febre consumista/bola de drac que els hi va agafar a alguns! hi ha botigues on es pot arribar a trobar fins a l'últim estri que surt a la sèrie de dibuixos animats: des de les boles de drac, a reproduccions de tots els personatges, càpsules hoi-poi o el bastó màgic! Recordant vells temps!!!