diumenge, d’agost 10, 2008

Japó - 09/08

El dia 9 tampoc tocava dedicar-se a Tòquio íntegrament, sinó que ens en vam anar cap a Yokohama, ciutat de més de 3 milions d'habitants i el principal port del Japó, i dels més importants del món.
És la segona ciutat del Japó, i una de les més dinàmiques, amb l'edifici més alt del país (la Landmark Tower), amb un conegut barri xinès, etc

Nosaltres el primer que vam fer, després d'esmorzar evidentment :-), va ser esperar a dues senyores, amigues de la mare del Sion, que serien les nostres amfitriones durant tot el dia, ensenyant-nos una mica el principal temple i jardí de la ciutat, així com acompanyant-nos a la cerimònia del tè a la que participaríem aquell dia.

El primer que vam fer va ser agafar (com no) el transport públic, i en bus, ens vam dirigir als jardins (ara no recordo el nom...) que visitariem posteriorment! Increïbles paisatges! Allà, en un dels edificis principals vam participar en la cerimònia del te, acte "tradicional japonès"!

Feia gràcia veure'ns a tots plegats ben atents a unes instruccions que no enteníem ni en pintura! Però tots atents, i gràcies a les explicacions del Sion, vam poder veure el te tal i com pretenen a la cerimònia.

Després d'això, i tot fent una volta pel "museu" que hi havia, així com per una part del jardí, vam dirigir-nos a dinar a un restaurant que hi ha dins el mateix jardí: dinar a l'aire lliure, i una mostra més de la "diligència" japonesa: aquell parell de padrines que no paraven d'aixecar-se per reomplir-nos els vasos d'aigua!

Amb la panxa plena, vam acostar-nos a escoltar música tradicional japonesa (tocada amb la que és la "guitarra japonesa". La veritat és que el tipus de melodies i sons són absolutament diferents al que estem acostumats!

Al Japó (o si més no a Yokohama), algunes persones quan es jubilen es dediquen a estudiar (pel seu compte) l'història, detalls, etc d'algun monument o lloc en especial, i així poden fer de "guies" a altra gent. I nosaltres vam poder gaudir de les explicacions (bé, de les traduccions del Sion) que ens va fer un d'ells sobre tot el complex de jardins, edificis, etc. Realment molt instructiu!
El detallet curiós va ser, que en acabar, una televisió local que feia un reportatge sobre aquestes persones en va entrevistar, demanant-nos a veure que ens semblava! Curiós! Un cop acabada la nostra incursió a la tele japonesa, i després d'un berenar amb les dues senyores, ja vam tornar a agafar el tren i dirigir-nos altra vegada cap a la capital.

Un cop allà, tocava el barri de Shibuya. És un barri comercial, d'entreteniment, però també és el barri "Fashion"! Locals de moda, la gent a "l'última moda", ... i en destacta el super-famós local Shibuya 109: molt popular, i origen de la subcultura Kogal. Just sortir de l'estació de tren però, ja hi ha el primer punt famós: la Plaça Hachiko, en honor a un fidel gos que hi va esperar el seu amo durant anys després de la seva mort i que es commemora amb una estàtua.

Impressiona molt el barri pel moviment de gent amunt i avall. A tot Tòquio és així però en aquest barri... doncs encara més! Hi ha la cruïlla Scramble Kousaten que es diu que és l'encreuament del tot el món per on passen més persones a la vegada!! I realment ho sembla!! Quan els 4 semàfors es posen en verd, la gent invadeix els carrers en totes direccions! Segur que en un parell de minuts és com si tot Solsona creués el carrer :-)

Vam sopar per la zona, després vam anar a fer el beuret en un pub i finalment, i com s'havia de fer una nit, vam anar a un dels clubs techno de Tòquio, concretament al WOMB, un dels tres locals de moda de la capital (i per extensió del món!): un lloc de referència, on sovint punxa el Ken Ishii. El local era estil "teatre", amb força gent (entre ells molts guiris), amb molt ambient, i molt divertit!!
Impressionant la netedat que hi havia! Increïble!!

I la tornada en taxi cap a l'hotel... memorable!! :-) Entre el "catxondeo" que ja portàvem amb el Sion, Roger i Mariona, el taxi en sí, ... molt gran!!