dijous, d’agost 07, 2008

Japó - 06/08

Després d'uns dies gaudint de la ciutat de Kyoto, va tocar canviar de ciutat i quina millor manera que fer-ho amb el tren bala? Al Japó les línies de tren d'alta velocitat venen a ser el rodalies d'aquí: només fa gairebé 50 anys que van inagurar la primera... més o menys com l'AVE... :-|

Al Japó la línia s'anomena "Shikansen", que vol dir "nova línia troncal", i francament, funciona la mar de bé: còmode (encara que balanceja una mica), ràpidíssim, i amb una puntualitat que ja els hi agradaria als de RENFE. En fi, que vam fer el trajecte fins a Tòquio, encara que només per a canviar de línia de tren i agafar-ne un altre direcció a Hakone, el nostre pròxim destí!

Hakone, una zona situada prop del Fujiyama; és un dels complexos turístics de renom del Japó, amb gran quantitat de balnearis. Nosaltres, un cop varem baixar del tren, vam pujar al cremallera que a base de llaçades pel pendent de la muntanya ens va portar fins on tenim l'hotel.
Cal destacar les vistes que hi ha a mesura que es van guanyant metres a la muntanya, i especialment de la muntanya del davant, amb un dels símbols que s'encenen durant les festes, gravat a ella (concretament contenia el kangi de "Gran").

Un cop a l'hotel/alberg tradicional (anomenats riokan) que té una banys termals (onsen), i després de les primeres rialles al veure les habitacions, ja ens vam guarnir amb els kimonos, armilles i cinturons... i en boles a sota :-)
Evidentment, va tocar fer una mica el ruc, i fer algunes fotos de rigor, jeje!
I ja ens vam dirigir cap als banys, en el nostre cas, separats nois i noies (però en altres casos, mixtes).

Primer hom es despullava i es dirigia a dutxar-se, assentat en un petit tamburet, tirant-se l'aigua per sobre amb un cubell de fusta. I un cop net, i amb una tovallola petita a la mà, ja s'entrava als banys en si, on hi havia dues piscines amb aigua BULLENT!! costava entrar-hi... Allà però, es podia remullar la tovalloleta amb un doll d'aigua freda i posar-se-la al cap per refrescar-se!

Un cop ben rentadets, arregladets amb el kimono, i amb les fotos de grup fetes (molt bones!!), tocava anar a gaudir d'un sopar típicament japonès, assentats al tatami, intentant creurar les cames tota l'estona sense que les cames s'adormissin, i gaudint del fantàstic menjar!! I tot disfrutant de les últimes cervesetes i aprofitant el que semblava un petit escenari: concurs d'endevinar pel·lícules, que amb la fila que feiem encara ho feia més divertit!!

I un cop ens van fer fora de la sala on menjavem doncs va tocar jugar a l'assassí a la nostra habitació!! jeje, es nota que molts hem passat per les associacions que hem passat ;-D