dimarts, d’agost 12, 2008

Japó - 11/08

El dia 11 va tocar anar a veure un dels llocs que francament em feien més gràcia de veure: el Mercat de peix de Tsukiji, el mercat majorista de peix més gran del món, mercat on des de primera hora del matí (o última de la matinada...) es concentren tots els compradors de peix i on el moviment que hi ha és frenètic: per tot arreu es mouen mercaderies sense parar, amb uns cotxets amb els que cal vigilar pq no frenen gens ni mica! Hi ha totes les espècies de peix i marisc que un es pot imaginar (i algunes que fins i tot no s'imaginen): tonyines immenses, moluscs de totes mides i colors, anguiles, i un llarg etcètera! Això sí, per anar-hi cal llevar-se d'hora!

Després d'això, i malauradament de no anar a esmorzar sushi... doncs vam anar a esmorzar i ens vam dirigir cap a la zona d'Odaiba, zona construïda en un illa artificial a la badia de Tòquio. És una zona amb centres comercials, on s'hi han traslladat diverses empreses entre elles la Fuji TV (en un edifici impressionant). La zona està plena de nous edificis, de ponts penjants (entre ells un clavat al de Brooklyn), amb una nòria força alta (on vam pujar i gaudir de les vistes), etc

Vam passar una estona en un dels centres comercials, on a la vora hi ha una reproducció força gran de l'estàtua de la llibertat (entre això i el pont, algunes fotos semblen fetes a Manhatann), vam dinar al mateix centre, i després ens vam dirigir cap al barri de Ginza, en companyia ja del tiet del Sion.

Amb ell vam fer unes voltes per carrerons del barri, amb botigues molt interessants, i vam anar cap al teatre a veure una representació de Kabuki, forma de teatre tradicional, interessant i expressiu però complicat de veure-ho des de la prespectiva més "occidental" :-) Tot i això va ser molt interessant, encara que alguns feien cops de cap (això de llevar-se tant d'hora...).

Sortint d'allà, una passejada més i 4 compres (per fi vaig poder comprar els escacs japonesos, el Shogi), i a sopar en un restaurant xinès al Japó: absolutament diferent del que entenem per xinès aquí, i molt més bo!!